Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Etusivu > Palvelut > Käsikirjoitus
     

Käsikirjoitus

Yritysvideon tekeminen on aina syytä aloittaa jonkinlaisella käsikirjoituksella. Käsikirjoitus voi pienimmillään olla joukko aaneloselle ranskalaisin viivoin merkittyjä muistiinpanoja. Kannattaa ainakin aloittaa tällaisesta. Siitä suurinpiirtein isotkin fakta- ja fiktio-produktiot alkavat. Niissä käsikirjoituksen tarkkuutta lisätään asteittain. Lopulta ollaan hyvinkin tarkassa kuvaussuunnitelmassa. Pienyrityksen www-sivuille tai vain YouTubeen sijoitettavan muutaman minuutin yritytysvideon kuvausvaihe kannattaa kuitenkin aloittaa ennenkuin suunnitteluvaihe muuttuu ikiliikkujaksi.

Yritysvideoita on idealtaan ja rakenteeltaan eri tyyppisiä. Video voi olla yleisesittely, tuote-esittely, palvelunkuvaus, prosessikuvaus, henkilöpainotteinen tai jokin erikoinen huomion herättämisesitys.  Alasivuilla on hahmoteltu joitakin käsikirjoitusrunkoja.

Mielenkiintoinen sekä tilanteesta ja ihmisistä riippuva linjavalinta on personointi - miten painotetaan ihmisiä ja miten asioita - paljonko yrittäjä ja muut vastuuhenkilöt panevat itseään ihmisenä likoon yritysvideoon. Varovainen ihminen ei mielellään rupea 'linssiluteeksi'. Toisaalta, rohkea ja onnistunut personointi voi olla yrittäjän kilpailijoistaan menestyksellisesti erottava asiakasimuri. Ulkopuoliset ammattiesittelijät ovat oma lukunsa. Tällä palstalla asiaa tarkastellaan pienen yrityksen pienellä budjetilla tehtävän yritysvideon kannalta.

   

 

©2020 Kuvakaappari - yritysvideo, yritysvideot, videokuvaus, videotuotanto, video, editointi, videoeditointi - suntuubi.com